Before and After

From wallpaper crisis to airy and bright

Before

Many of us remember when everyone used wallpaper to “hide” the fact that everything else in the room was incredible boring.

After

We ripped off that wallpaper as fast as we could and replaced it with a tone on tone small geometric by Thibaut.  We raised the countertop and painted it the same color as the trim and added a white corian counter and sink.  The piece de resistance was the quatrefoil type mirror made of bone.

Worn out wicker to wooden bamboo

Before

This room was so dated that it reminded us of our childhood.  Blah, blah and more blah.

After

We painted the walls and the ceiling 2 different colors that are in the same hue.  We used Somerset Bay furnishings to make the space feel more permanent and sturdy.  The drapes and bedding coordinate with Legacy Linens.  A gray sisal area rug pulls it all together.

Ancient floral wallpaper smothers this small bedroom

Before

Using a wallpaper border in a room with a low ceiling is like cave walking.

After

We removed the bordered wallpaper and helped lighten the space with 2 different colors for the walls and ceiling.  The walls became a soothing sky blue and the ceiling became a soothing vanilla color.  Using Somerset Bay furniture we created a traditional feeling that the owners wanted.  We updated the art and softened the space with floral bedding and a bordered area rug.

 

From seasick to sunshine

Before

Need we say more.  This is about as basic as it gets for a bedroom.  Give it some life and pronto!

After

We focused on the color of sunshine here and used its soothing counter color of green to accent the space.  All of the walls and windows were painted one color to give it a womb like feel when you entered.  Since the space was small, we just used a fabric headboard and a small patterned geometric pattern on the bedding.  Golden sea coral flanked the walls.

 

Coastal clutter turns into Sea Spa

Before

This space was a fish mash of second hand store trinkets and a dark ceiling that gave the feel of a cluttered mess.

After

The easiest and most dramatic change to this space was painting the ceiling to a soft white (Pale Oak by Benjamin Moore). We removed all of the cluttered accessories and sparingly added a few organic pieces of coral and freeze dried florals.  We grounded the space with a comfy rug and lightened it further with creamy, spa colored fabrics including Barclay Butera and China Seas.

Narrow Living Room gets updated and lightened

Before

There are some things that designers just do not like to hear.  One is that the owner wants to keep a recliner in their main living space.  Egad!  But int his car, we were able to make it disappear by opening up the space and letting the recliner disappear into the wall color.  We popped the space with a denim blue rug and used the customers love of photography as art on the walls.  The drapes truly helped this space warm up and added a subtly spice color to the palette.  The saffron color blended well with the owners photos of Thailand.

After

Content here

Ocean Front Spa Living Room

Before

An 80’s contemporary room felt over-crowded and heavy despite the fact it faced a lovely ocean view.  The sofa itself took up 1/3 more space than it should have for an easy space plan and traffic flow.  The colors were strong against the light walls and made the space feel even smaller.  Vavaroom to the rescue!

 

After

The team at Vavaroom softened the entire space with an organic feel and honored the view of the ocean in front of the sofa.  Hues of soft teals, blues and creams created a spa-like feel to the living room and brought the outside in thus creating a huge new space.  A smaller scaled sofa with large cushions created  bed-like seating without the size. Framed abalone shells, coral embroidered pillows and sea grass wallpaper completed the ambiance.  Our lead designer, Megan, relaxes after the final install!  Let Vavaroom make your home a spa.

 

Urban petite condo creates more space

Before

The busy owner of a marketing firm had absolutely no time to make her first home an oasis away from the maddening crowd.  She wanted a chic, contemporary, multi-use space in a room that had very little square footage.

After

We needed lots of seating, a dining table with chairs and an easy flow into the adjoining kitchen.  By adding a striped rug to the floor, we initialized a feeling of more space as the eyes follow the stripes outward.  We used a previously owned sectional, but added a swivel chair so the entertainment area could move from the living room to the tv viewing area to the kitchen easily.  A large coffee table anchored the space and had the ability to be used by all that are seated.  Tall drapes helped ease harsh acoustics.

 

 

Subscribe to our Newsletters

Enter your email and receive brief, monthly tips on design and savings for your perfect room!
Email address